Cellosnaren Larsen Original set

 270,00

Met deze snaren krijgt de toon van je cello de bekende warmte van het ‘Larsen geluid’. De Larsen original cellosnaren zijn ideaal voor het klassieke cello repertoire, door de combinatie van een uitgesproken projectie, gemakkelijke en snelle respons en stabiliteit in stemming.

De snaren uit de Larsen ‘original’ reeks zijn ook los te koop.

1 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

Larsen snaren voor de cello zijn beroemd om hun warme, ronde en natuurlijke geluid. Ideaal voor het klassieke cello repertoire door de combinatie van uitgesproken projectie, makkelijke respons en snelle stem-stabiliteit. Je hoeft de snaren haast niet in te spelen en zodra ze op je cello zitten merk je dat de snaren lang hun kwaliteit bewaren.

De Larsen cellosnaren hebben een geringe inspeeltijd en spreken vanaf het eerste moment direct goed aan.

Larsen snaren zijn zeker niet de goedkoopste cellosnaren, maar wel duurzaam en van een geweldige consistente kwaliteit. Niet voor niets zijn dit de meest gebruikte cello snaren. De Larsen Original snaren zijn waarschijnlijk de meest populaire snaren, vooral vanwege de kwaliteit van de A- en de D-snaar. De klank van de Larsen Originals is kleurrijker dan die van de Crown snaren, maar bijvoorbeeld ook dan die van de Jargar snaren. Een update van Crown-snaren naar deze set Originals is zeer de moeite waard.

Cellosnaren Larsen Original eigenschappen

De A en D snaar in deze ‘original’ serie van Larsen bestaan uit een stalen kern die omwonden is met een platte draad van roestvrij staal. De G snaar bestaat uit een massief stalen kern die is omwonden met wolfraam. De G en C snaar zijn bekend om hun warme, rijke en gefocuste klank met kracht en persoonlijkheid. De C snaar wordt nu uitgebracht in een vernieuwde versie, de zgn. ‘wire core’. Deze snaar bestaat uit een gevlochten staaldraad kern en is omwonden met wolfraam. Deze spreekt nog beter aan en zorgt ervoor dat metaalachtige, rauwe of scherpe bijgeluiden weggenomen worden.

Medium tensie

Alle vier de snaren zijn te koop in drie tensies of snaarspanningen: soft, medium en strong. De meest toegepaste tensie is ‘medium’. Vandaar dat de snaren in deze set die tensie hebben. Zoek je een snaar van Larsen met een afwijkende tensie, bijvoorbeeld omdat je cello van zichzelf nogal hard klinkt of juist te zacht, neem dan contact met mij op en ik zal kijken wat ik je kan aanbieden. In principe kan ik alle Larsen cello snaren leveren.

Snaarspanning en opbouw:
A: 176N gemiddeld, kern staal, omwindingen chroomstaal legering
D: 133N laag, kern staal, omwindingen chroomstaal legering
G: 129N laag, kern staal, omwindingen wolfraam
C: 135N hoog, kern staal, omwindingen wolfraam

Helderheid: warme, heldere klank
Klankkleur: rond, harmonieus en transparant
Kern: stevige, kernachtige toon

Extra informatie

Gewicht 100 g
Cello snaar

SET

Mensuur

4/4

Merk

Larsen

Snaarspanning

Medium