Cellosnaren Larsen Soloist los

 44,00 81,00

De Larsen Soloists’ Edition is een aanvulling op de originele serie van Larsen. Deze serie is speciaal ontworpen voor de professionele solo speler  die meer van een snaar vraagt. Deze snaar heeft een betere projectie geeft een goede focus en volume vooral in de hogere posities zoals door de soliste wordt gevraagd.

Beschrijving

Naast de bekende reeks cellosnaren uit de ‘Original’ reeks van Larsen is er ook de ‘Soloists’ Edition’. Deze snaren zorgen voor een nog betere projectie van de klank, meer focus en volume, met name in de hogere tonen en posities. Deze serie is speciaal ontworpen met het oog op de professionele solo speler, die meer van een snaar vraagt.

Om tot deze klank te komen zijn de eigenschappen en verhoudingen van de snaren uit de originele reeks aangepast.  Het zijn alleen de A, D en G snaar die vallen onder de Soloists’ Edition. De massief stalen kern van de A en D snaar zijn omwikkeld met plat gerolde roestvrijstalen draad en die van de G snaar met wolfraam. Als je een set compleet wilt maken, dan kun je kiezen voor de C snaar met ‘wire core’ uit de originele reeks.

Cellosnaren Larsen Soloist

Deze snaren voldoen aan de zwaarste kwaliteitseisen van professionele musici. Dit zijn in mijn ogen een van de beste soorten snaren die je op je cello kunt gebruiken.

Het is heerlijk om goede snaren op je instrument te hebben. En beter dan dit wordt het niet!

Ik gebruik zelf de A en D snaar uit deze reeks en combineer deze met snaren op de G en C van een ander merk (Pirastro). Elders in de winkel kun je ook de snarenset die ik gebruik kopen in de vorm van de “Celloklas snarenset”. Ik ben ontzettend te spreken over de Larsen snaren en kan ze elke cellist aanraden, niet enkel voor professionals, maar ook voor beginners en gevorderden.

Snaarspanning en opbouw:
A: 181N hoog, kern staal, omwindingen chroomstaal legering
D: 136N laag, kern staal, omwindingen chroomstaal legering
G: 143N hoog, kern staal, omwindingen wolfraam

Helderheid: warme, heldere klank
Klankkleur: rond, krachtig en puur
Kern: zeer stevige, uitgesproken kernachtige toon

<

Extra informatie

Gewicht 25 g
Cello snaar

A, D, G

Mensuur

4/4

Merk

Larsen

Snaarspanning

Medium