Fishman C-100 Classic Series element voor Cello

 219,00

De Fishman C-100 is een piëzo cello element of ‘pickup’ die je eenvoudig in je cellokam kunt plaatsen en zo elektrisch of elektroakoestisch cello kunt spelen.

1 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

De Fishman C-100 bestaat uit een losse piëzo met jack-plug aansluiting. Het keramische piëzo element wordt licht geklemd in de vleugel van de cellokam. Dus je cello hoeft niet te worden aangepast voor een goede werking van het element.

Hoe klinkt de Fishman C-100 op je cello?

De toon is minder complex dan die van een microfoon zoals de FWF -MC-02 of de DPA microfoon of die van de andere piëzo van Fishman, de C-200. Maar de klank is wel mooi en zuiver in zijn eenvoud. Groot voordeel is dat dit element veel minder gevoelig is voor oversturing (feedback) dan een microfoon.

Wil je dit element komen proberen in combinatie met jouw eigen cello en een versterker? Dat kan! Bel me dan voor het maken van een afspraak en geef eventueel aan met welke andere elementen en/of microfoons je wilt kunnen vergelijken.

Gebruik in combinatie met een (voor)versterker

Fishman raadt je aan om een voorversterker te gebruiken die is gematched met de uitgangsimpedantie, maar echt nodig is dat niet. Dit element is prima direct aan te sluiten op bijvoorbeeld de ACUS versterkerreeks. Maar als je wilt kun je een aparte voorversterker kopen. Kies dan bijvoorbeeld voor de Fishman Platinum Pro Preamp. Deze kan ik je als Fishman dealer eventueel ook leveren voor zo’n €250,-, maar voor dat geld zou ik je eerder adviseren een betere versterker aan te schaffen.

Extra informatie

Standaard of op maat gemaakt

Standaard, Op maat gemaakt

Andere suggesties…