Hotel Sourdine

 12,45

Een hotel sourdine gebruik je om het geluid flink te dempen. Deze sourdine is handig als je in de late uurtjes wilt studeren.

22 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

Deze hotel sourdine wordt op de kam gezet en gebruikt om de klank zachter te maken. Deze cello demper is het ‘ultra’ model, gemaakt van rubber met een extra hoge dichtheid.

Een standaard sourdine is er in allerlei vormen en wordt gebruikt in de muziek waar “con sordino” bij geschreven staat. Dit vind je vaak in orkest partijen maar ook in sonates of kamermuziek. Het dempingseffect is dan relatief klein.

Het gebruik van een hotel sourdine

Dit is geen ‘standaard’ sourdine, maar een Hotel Sourdine of studiedemper. Een hotel sourdine is veel groter en dikker dan een standaard sourdine en valt over een groot deel van de kam. Je gebruikt een hotel sourdine om het geluidsvolume zo veel mogelijk te beperken. Als je bijvoorbeeld in de late uurtjes wil studeren is deze sourdine een uitkomst (of in je hotelkamer, tussen optredens door).

 

 

KLANTERVARING – hotel sourdine rubber

“Dank je wel voor de snelle service. Een prima advies. Deze sourdine dempt goed en de klank is toch nog aangenaam. Ik ben er blij mee.” – Irma

Extra informatie

Gewicht 90 g
Afmetingen 7,4 × 2 × 3,9 cm
Benodigdheden

Demper, Sourdine