D’Addario Kaplan medium los

 25,40 62,35

De D’Addarop Kaplan snaren zijn ontwikkeld als alternatief voor Larsen Originals en Jargar snaren. De Kaplan snaren klinken als set goed in balans en zijn breed toepasbaar op allerlei cello’s.

Beschrijving

D’Addario maakt snaren met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Deze Kaplan 4/4 snaren zijn door d’Addario ontwikkeld als alternatief voor Larsen Originals en Jargar snaren. De snaarspanning van deze medium Kaplan snaren is niet zo hoog, waardoor ze prettig spelen en snel reageren op korte boogstreken. De Kaplan snaren klinken als set goed in balans. Vaak zie je dat cellisten verschillende typen snaren combineren in hun set-up, vanwege de uiteenlopende karakteristieken van de snaren. De Kaplan snaren zijn ook als hele set op veel cello’s prima toepasbaar. Deze cellosnaren zijn in de cellowinkel ook als set te koop: Bestel deze cellosnaren als 4/4 set.

Beschrijving van de Kaplan cellosnaren

De G en C-snaar klinken warm en hebben een rijke klank met een goede kern in de toon. De G-snaar is merkbaar soepeler en klinkt warmer (minder metaalachtig) dan de Spirocore variant van het zelfde merk. G-snaren met wolfraam omwindingen kunnen voor ze ingespeeld zijn wat nasaal klinken. D’Addario heeft deze G-snaar zo ontworpen dat hij hier minder last van heeft. Andere modernere snaren, zoals bijvoorbeeld de Larsen Magnacore G-snaar hebben hier overigens ook minder last van.

De A en D-snaar zijn krachtig, helder, hebben een warme klank en klinken iets feller dan de Larsen Original snaren.

Specificaties van de Kaplan 4/4 medium cellosnaren

Snaar Kernmateriaal Omwindingen Snaarspanning
A massief staal titanium laag/gemiddeld (173 Newton)
D massief staal nikkel laag/gemiddeld (138 Newton)
G gevlochten staal wolfraam gemiddeld (137 Newton)
C gevlochten staal wolfraam laag/gemiddeld (133 Newton)

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Cello snaar

A, D, G, C

Mensuur

4/4

Merk

d'Addario

Snaarspanning

Medium