KNA VC-1 Cello piëzo pickup

 79,00

De KNA VC-1 is een eenvoudige maar goed klinkende piëzo cello element of ‘pickup’ die je in je cellokam kunt plaatsen. Zo kun je zonder echt iets aan je cello te veranderen elektrisch of elektroakoestisch spelen.

1 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

De KNA VC-1 bestaat uit een losse piëzo met jack-plug aansluiting. Het keramische piëzo element wordt licht geklemd in de vleugel van de cellokam. Dus je cello hoeft niet te worden aangepast voor een goede werking van het element.

Hoe klinkt de KNA VC-1 op je cello?

De toon is minder complex dan die van een microfoon zoals de FWF -MC-02 of de DPA microfoon of die van de duurdere piëzo van Fishman, de C-200. Maar de klank is wel mooi en zuiver in zijn eenvoud, zelfs vergelijkbaar met de duurdere C-100 van Fishman. Groot voordeel is dat dit element veel minder gevoelig is voor oversturing (feedback) dan een microfoon.

Wil je dit element komen proberen in combinatie met jouw eigen cello en een versterker? Dat kan! Bel me dan voor het maken van een afspraak en geef eventueel aan met welke andere elementen en/of microfoons je wilt kunnen vergelijken.

Gebruik in combinatie met een (voor)versterker

Met dit type piëzo is het aan te raden om een voorversterker te gebruiken die is gematched met de uitgangsimpedantie, maar dat is niet noodzakelijk. Dit element is prima direct aan te sluiten op bijvoorbeeld de ACUS versterkerreeks. Die versterkers hebben een passende ingangsimpedantie. Als je een andere (bijvoorbeeld gitaarversterker) gebruikt, zou ik je een voorversterker aanraden.

In combinatie met de NUX floor stageman haal je prachtige resultaten met deze piëzo. De Floor Stageman is een combinatie van een voorversterker, DI-box, effectpedaal (reverb en chorus) en looper. De DI-functie zorg ervoor dat je zelfs geen versterker meer nodig hebt, omdat je hem via de XLR kabel direct op een mixer kunt aansluiten. Bovendien heeft de NUX Floor Stageman een hoofdtelefoonuitgang, zodat je ook met hoofdtelefoon op kunt oefenen, mèt gebruik van alle effecten en looper!

Wil je echt het best mogelijke resultaat, kies dan bijvoorbeeld voor de Fishman Platinum Pro Preamp. Deze kan ik je als Fishman dealer eventueel ook leveren voor zo’n €250,-, maar voor dat geld zou ik je eerder adviseren een betere (ACUS) versterker aan te schaffen.

Extra informatie

Standaard of op maat gemaakt

Standaard, Op maat gemaakt

Cello versterking

Microfoon

Andere suggesties…