Luchtbevochtiger OSKAR Stadler Form

 142,50

Luchtbevochtiger Oskar van het Zwitserse merk Stadler Form helpt je cello te beschermen tegen blootstelling aan te droge lucht.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Luchtbevochtiger Oskar van het Zwitserse merk Stadler Form helpt je cello te beschermen tegen blootstelling aan te droge lucht. Met name in de periode van september tot april loop je in huis het risico dat de luchtvochtigheid te laag wordt voor je cello. De ideale luchtvochtigheid voor een muziekinstrument als de cello is zo’n 50%.

Wanneer de lucht in huis te droog wordt (bij een luchtvochtigheid van 40% of minder) kan je cello in de problemen komen. De stemknoppen kunnen losschieten uit het sleutelhuis bijvoorbeeld. En dat is dan nog niet eens zo erg, want die kun je zelf wel weer vastzetten. Maar als je jouw cello te lang blootstelt aan een lage luchtvochtigheid, dan ontstaat er schade die herstelt moet worden door een vioolbouwer. Zoals bijvoorbeeld scheuren in het boven- of onderblad.

Als je last hebt van droge lucht in huis, dan biedt een luchtbevochtiger uitkomst. De luchtbevochtigers van Stadler Form hebben een geïntegreerde hygrostaat. Daarmee stel je eenvoudig de gewenste luchtvochtigheid in. Je kunt kiezen uit 5 verschillende standen die de luchtvochtigheid tussen 40 en 55 procent brengen en houden. De luchtbevochtiger meet continu het percentage aan vocht in de lucht. Wanneer dit te laag is, start hij automatisch met bevochtigen. Zo heb jij er geen omkijken meer naar. Blauwe LED-lampjes geven het ingestelde niveau weer. En wanneer deze knipperen, dan is de gewenste luchtvochtigheid bereikt.

Eigenschappen van de Stadler Form Oskar luchtbevochtiger

De Oskar is geschikt voor ruimtes tot 50m2 (of 125m3), bijvoorbeeld een ruime woonkamer met open keuken. De luchtbevochtiger werkt met koudwaterverdamping en is stil aanwezig. Want het geluidsniveau schommelt als hij aan staat tussen de 26 en 39 dB.  Met de nachtmodus (de lampjes zijn dan uit) zou je haast vergeten dat hij er is. En als je wilt kun je ook je favoriete geur toevoegen, die automatisch in de ruimte wordt verspreid. Er zijn speciale (dure) luchtjes te verkrijgen, maar als je een paar druppeltjes van jouw favoriete etherische olie of huisparfum in het waterreservoir doet, werkt het ook prima. Overdrijf het echter niet. Heel kleine beetjes werken het best.

Deze luchtbevochtiger is bovendien heel energiezuinig en gebruikt slechts 6 – 18 W. Want de luchtbevochtiger heeft een ingebouwde hygrometer en schakelt zichzelf in en uit om zo de gewenste luchtvochtigheid in de ruimte te bewaren.

De Stadler Form Oskar luchtbevochtiger is 29 cm hoog en 24,6cm breed en diep. Hij weegt 3,1kg. In de tank kan zo’n 3,5 liter water, wat genoeg is om op een winterse dag de luchtvochtigheid goed op peil te houden.

Handleiding van OSKAR little luchtbevochtiger van Stadler Form

Download hier de gebruikershandleiding voor de OSKAR luchtbevochtiger van Stadler Form

Meer lezen over luchtkwaliteit en de cello?

Wil je meer weten over het creëren van de ideale omstandigheden voor jouw cello?
Lees dan mijn blogartikel over luchtvochtigheid en de cello.

Extra informatie

Gewicht 2020 g
Benodigdheden

Humidifier, Luchtbevochtiger

Andere suggesties…