Cello hars Pirastro Cello

 11,90

Deze ‘Cello Rosin’ van het merk Pirastro is speciaal voor de cello en is een typisch droge en harde hars.

8 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

Deze hars is speciaal voor de cello. De kersenrode hars zit vastgelijmd in een speciaal doekje met aan de andere kant van het doekje een harde plastic beschermdop. Op die manier worden je handen niet vies als je de hars op de haren strijkt. De ‘cello rosin’ is een typische droge en harde hars. Lees hieronder meer over de toepassing van de cellohars.

Cello hars soorten

Je keuze voor de hars wordt vooral bepaald door het gebruikte type snaren (stalen snaren of darmomwonden of darmsnaren). Voor stalen snaren gebruik je over het algemeen een wat drogere en hardere hars, zoals deze ‘Pirastro Cello Rosin. Voor darmomwonden of darmsnaren gebruik je een zachtere hars, zoals de ‘Pirastro Cellisto’ en de ‘ Pirastro oliv evah’, die je ook in de winkel vindt.

Naast het snaartype is de manier waarop en waar je speelt van belang bij de keuze voor hars. Wat meer ervaren cellisten kiezen soms voor de zachtere hars als ze in een geluidsstudio spelen en een wat hardere hars voor optredens in concertzalen bijvoorbeeld.

Tot slot zijn de weersomstandigheden nog van invloed op de keuze voor hars. In warmere tijden is een harde hars beter en als het kouder is kiest men eerder voor een zachtere hars.

Zelf kiezen!

Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf welke hars je fijn vindt. Het is een kwestie van proberen. Met de harsen die ik in mijn winkel verkoop heb ik enkel goede ervaringen. Ik verkoop geen spullen die ik niet ken of kwalitatief onder de maat vind. Probeer ze gewoon allebei en kijk wat bij jouw spel past.

De hars wordt met de pakketpost verstuurd omdat hij niet door de brievenbus kan.

Extra informatie

Gewicht 2020 g
Afmetingen 5 × 5 × 4,7 cm
Benodigdheden

Hars