Metronoom Poes

 98,00

Vind je het lastig om met sneller te gaan spelen. Deze vrolijke metronoom helpt je om je tempo op te krikken of om verschillende ritmes te (leren) strijken.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Vind je het lastig om met sneller te gaan spelen. Deze vrolijke metronoom poes helpt je om je tempo op te krikken of om verschillende ritmes te strijken.

Hoe werk je samen met de metronoom.

Veel krijg ik de vraag hoe werk je nu met een metronoom. De metronoom helpt je om het stuk dat je aan het studeren bent in het juiste tempo te gaan spelen. Iedereen heeft zo zijn favoriete tempo waar je in speelt. Als je alleen speelt merk je dat misschien niet zo, maar speel je in een groepje samen of in een orkest dan moet je vaak toch wat sneller spelen dan je gedacht had. De metronoom poes kan je daarbij helpen.

Je moet bijvoorbeeld een stuk in allegro tempo spelen.

Stap 1: Kijk samen met de metronoom op welk tempo je al zit bijvoorbeeld 96
Stap 2: Speel het stuk(je) in tempo 96 zit bij voorbeeld op 96.
Stap 3: Zet de metronoom een beetje sneller bijvoorbeeld 108
Stap 4: Zet je metronoom weer terug op 96
Stap 5: Zet je metronoom op 108 of 116
Stap 6: Zet je metronoom op 100

Zo ga je steeds een stapje verder in tempo omhoog. Studeer niet altijd met metronoom maar gebruik de metronoom kat ook om je tempo te controleren, misschien ben je wel sneller geworden dan je dacht.

Blijf je struikelen over bepaalde stukjes dan ligt dat niet aan de metronoom, vraag dan aan je docent(e) of hij met je mee kijkt en je studeer tips geeft.

Extra informatie

Gewicht 2000 g
Afmetingen 22,6 × 15,7 × 11,6 cm
Benodigdheden

Metronoom