String Builder door S. Applebaum boek 1

 9,25

String Builder String een methode voor groepsonderwijs, maar kan ook voor de individuele les gebruikt worden.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

String Builder is een methode voor het groep onderwijs, maar kan ook voor het individuele onderwijs gebruikt worden.
In deze methode wordt de kwartnoot veel gebruikt niet alleen als basis van het ritme maar ook om de vrijheid van de strijkarm te bevorderen. Vanaf nr 15 worden de losse snaren eenvoudige melodieën. En als de eerste vinger erbij komt dan komen er duo’s waar de docent de melodie speelt. Deze melodieën zijn vaak bekende volksliedjes. Dit zorgt voor muzikale ontwikkeling en stimuleert het ritme.

Na de eerste vinger worden de derde(fis / cis) geïntroduceerd. Deze volgorde is de meest logische opbouw voor de vorm van de linker hand. Vanaf dit moment speelt de leerling de melodie. Op bladzijde 20 wordt de tweede vinger (f / c) geïntroduceerd. hier leert de leerling goed te intoneren, het verschil tussen bijvoorbeeld f en fis. In deze fase wordt de leerling ook voorbereid op het gaan spelen in een orkest.

Dit boek is zo opgebouwd dat alle stukjes interessant zijn voor de linkerhand techniek maar ook voor de rechter hand. De methode bestaat uit drie delen. er is nog een vierde deel toegevoegd waar je stap voor stap de derde en vijfde positie leert. Ook worden er verschillende streken behandeld zoals: detaché martelé, spiccato

String Builder door S. Applebaum

boek1

Extra informatie

Gewicht 190 g
Afmetingen 31 × 23 × 0,4 cm
Cd of mp3

Geen

Niveau

Beginners

Soort bladmuziek

Methode