Thomastik Dominant cellosnaren set medium

 165,00

Beschrijving

Thomastik Dominant cellosnaren hebben een perlon-kern en een krachtige, volle klank. Deze snaren hebben een heel lage spanning. Daardoor zijn ze geschikt voor een groot aantal instrumenten. Dominant-snaren kunnen wel wat last hebben van slijtage door loskomende omwindingen. Vooral de A-snaar heeft hier last van. Daarom dienen ze regelmatig vervangen te worden om de klankkwaliteit optimaal te houden. Vaker dan andere cellosnaren. Deze cellosnaren kunnen bij aanvang wat metalig klinken. Maar zijn al snel ingespeeld waarna deze metalige bijklank verdwijnt.

Snaarspanning en opbouw van de Thomastik Dominant cellosnaren

Alle snaarspanningen zijn gemeten op een mensuurlengte van een 4/4 cello. Dus met snaren met een lengte van 70cm. Achter de spanning staat hoe de snaarspaning van deze snaren zich verhoudt tot de spanning van alle andere snaren in de cellowinkel. Onder elke snaar staat vermeld waar de kern uit bestaat en de (buitenste) windingen.

A: 137N (heel laag)
kern gevlochten nylon, omwindingen chroom

D: 111N (heel laag)
kern gevlochten nylon, omwindingen chroom

G: 102N (heel laag)
Kern gevlochten nylon, omwindingen chroom

C: 100N (heel laag)
Kern gevlochten nylon, omwindingen chroom

Hoe klinken de Thomastik Dominant cellosnaren?

Hoe deze cellosnaren precies zullen klinken op jouw cello is moeilijk te zeggen. Want dat is namelijk sterk afhankelijk van de klankkleur van je instrument. Echter, aan de hand van deze klankkleur-omschrijving kun je wel inschatten wat deze snaren met de klank van je cello gaan doen. Dus in elk geval in welke richting je moet denken.

Helderheid: vol en helder
Klankkleur: warm, licht, harmonieus
Kern: weinig uitgesproken kern en een wat lagere projectie

Cellosnaren uitproberen bij een uitgebreid snaaradvies

Wil je zeker weten hoe deze snaren klinken op jouw cello? Dan kun je een afspraak maken voor een uitgebreid snaaradvies. Want dan gaan we samen op zoek naar de perfecte klank voor jouw cello en jouw speelstijl. Neem contact met me op voor extra informatie over een uitgebreid snaaradvies.

Over Thomastik cellosnaren

Uit Wenen in Oostenrijk komen de cellosnaren van Thomastik (Infeld Musiksaiten Wien). Dit bedrijf heeft een heel lange traditie. En het is één van de fabrikanten die voorop liep bij de ontwikkeling van cellosnaren. Bijvoorbeeld de stalen snaren en de synthetische snaren. Noemenswaardig is het “ÖkoBusinessPlan” van Thomastik. Want het bedrijf produceert haar producten op een manier die het milieu zo weinig mogelijk belast.

Thomastik heeft in haar aanbod een aantal klassiekers, waaraan modernere snaren worden afgemeten. Met name deze ‘Dominant’ en de ‘Spirocore’ zijn iconisch. Thomastik blijft zelf ook vernieuwen. Een moderne cellosnaar van Thomastik is bijvoorbeeld de ‘Versum’.

Bijzonder is ook dat Thomastik bijna alle typen cello snaren (de ‘Versum’ en ‘Belcanto’ uitgezonderd) ook produceert voor kleinere maten cello’s.

Extra informatie

Gewicht 115 g
Cello snaar

SET

Mensuur

4/4

Merk

Thomastik

Snaarspanning

Medium, Soft (Dolce), Strong (Forte)