Thomastik Spirit cellosnaren 1/2 set

 121,00

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Thomastik Spirit! cellosnaren zijn heel responsief en klinken als set ook mooi in balans. De G en C snaar van de Spirit! set hebben een gevlochten stalen kern en de A en D een kern van massief staal. De Spirit! set is all-round voor verschillende muziekstijlen in te zetten. Als je cello van zichzelf te helder of scherp klinkt kun je deze snaren gebruiken om je klank warmer te kleuren. De Spirit! snaren hebben een gemiddelde kern en ook de projectie is gemiddeld. Met name kleinere instrumenten kunnen soms wat van de Spirit! warmte gebruiken. Want die klinken soms wat schel. En de Spirit! cellosnaren kunnen met hun prettige warmte de klank ronder en warmer maken. Bovendien zijn de Spirit! snaren een warm alternatief voor de Pirastro Chromcor of de D’Addario Helicore bijvoorbeeld.

Snaarspanning en opbouw van de Thomastik Spirit! cellosnaren

Alle snaarspanningen zijn gemeten op een mensuurlengte van een 4/4 cello. Dus met snaren met een lengte van 70cm. Achter de spanning staat hoe de snaarspaning van deze snaren zich verhoudt tot de spanning van alle andere snaren in de cellowinkel. Onder elke snaar staat vermeld waar de kern uit bestaat en de (buitenste) windingen. De snaar is alleen in een medium snaarspanning te krijgen.

A: 171N (gemiddeld)
kern massief staal, omwindingen chroom

D: 140N (gemiddeld)
kern massief staal, omwindingen chroom

G: 140N (hoog)
Kern gevlochten staal, omwindingen chroom

C: 133N (gemiddeld)
Kern gevlochten staal, omwindingen chroom

Hoe klinken de Thomastik Spirit! cellosnaren?

Hoe deze cellosnaren precies zullen klinken op jouw cello is moeilijk te zeggen. Want dat is namelijk sterk afhankelijk van de klankkleur van je instrument. Echter, aan de hand van deze klankkleur-omschrijving kun je wel inschatten wat deze snaren met de klank van je cello gaan doen. Dus in elk geval in welke richting je moet denken.

Helderheid: warm met fraaie boventonen
Klankkleur: diep, warm en donker
Kern: gemiddelde kern en lage projectie

Cellosnaren uitproberen bij een uitgebreid snaaradvies

Wil je zeker weten hoe deze snaren klinken op jouw cello? Dan kun je een afspraak maken voor een uitgebreid snaaradvies. Want dan gaan we samen op zoek naar de perfecte klank voor jouw cello en jouw speelstijl. Neem contact met me op voor extra informatie over een uitgebreid snaaradvies.

Over Thomastik cellosnaren

Uit Wenen in Oostenrijk komen de cellosnaren van Thomastik (Infeld Musiksaiten Wien). Dit bedrijf heeft een heel lange traditie. En het is één van de fabrikanten die voorop liep bij de ontwikkeling van cellosnaren. Bijvoorbeeld de stalen snaren en de synthetische snaren. Noemenswaardig is het “ÖkoBusinessPlan” van Thomastik. Want het bedrijf produceert haar producten op een manier die het milieu zo weinig mogelijk belast.

Thomastik heeft in haar aanbod een aantal klassiekers, waaraan modernere snaren worden afgemeten. Met name de ‘Dominant’ en de ‘Spirocore’ zijn iconisch. Thomastik blijft zelf ook vernieuwen. Een moderne cellosnaar van Thomastik is bijvoorbeeld de ‘Versum’. Maar deze ‘Spirit!’ cellosnaren zijn ook vrij nieuw.

Bijzonder is ook dat Thomastik bijna alle typen cello snaren (de ‘Versum’ en ‘Belcanto’ uitgezonderd) ook produceert voor kleinere maten cello’s, zoals deze Spirit! cellosnaren.

Extra informatie

Gewicht 115 g
Cello snaar

SET

Mensuur

1/2

Merk

Thomastik

Snaarspanning

Medium