Thomastik Spirocore cellosnaren set

 140,00

Beschrijving

Thomastik Spirocore cellosnaren hebben een gevlochten stalen kern en een krachtige, volle en ronde klank. De Spirocores zijn beroemd om hun duurzaamheid. Ze hebben een vlotte respons. En een enorme focus. De Spirocore Wolfraam C snaar is misschien wel de meest geliefde C-snaar die er is. Overigens is de Spirocore G de meest beruchte G-snaar. Vanwege de lange inspeeltijd. Want Spirocore snaren klinken in eerste instantie vaak wat metalig. Maar dat verdwijnt al snel. Als je Spirocores wilt gebruiken, dan adviseer ik de C en G in combinatie met de Larsen D en A. Want dat is een mooie en beproefde combinatie die door veel cellisten wordt gebruikt.

Snaarspanning en opbouw van de Thomastik Spirocore cellosnaren

Alle snaarspanningen zijn gemeten op een mensuurlengte van een 4/4 cello. Dus met snaren met een lengte van 70cm. Achter de spanning staat hoe de snaarspaning van deze snaren zich verhoudt tot de spanning van alle andere snaren in de cellowinkel. Onder elke snaar staat vermeld waar de kern uit bestaat en de (buitenste) windingen.

A: 145N (laag)
kern gevlochten staal, omwindingen chroom

D: 140N (gemiddeld/hoog)
kern gevlochten staal, omwindingen chroom

G: 137N (gemiddeld/hoog)
Kern gevlochten staal, omwindingen wolfraam

C: 132N (gemiddeld)
Kern gevlochten staal, omwindingen wolfraam

Hoe klinken de Thomastik Spirocore cellosnaren?

Hoe deze cellosnaren precies zullen klinken op jouw cello is moeilijk te zeggen. Want dat is namelijk sterk afhankelijk van de klankkleur van je instrument. Echter, aan de hand van deze klankkleur-omschrijving kun je wel inschatten wat deze snaren met de klank van je cello gaan doen. Dus in elk geval in welke richting je moet denken.

Helderheid: vol en helder
Klankkleur: helder, krachtig, puur
Kern: heel kernachtig en een zeer hoge projectie

Cellosnaren uitproberen bij een uitgebreid snaaradvies

Wil je zeker weten hoe deze snaren klinken op jouw cello? Dan kun je een afspraak maken voor een uitgebreid snaaradvies. Want dan gaan we samen op zoek naar de perfecte klank voor jouw cello en jouw speelstijl. Neem contact met me op voor extra informatie over een uitgebreid snaaradvies.

Over Thomastik cellosnaren

Uit Wenen in Oostenrijk komen de cellosnaren van Thomastik (Infeld Musiksaiten Wien). Dit bedrijf heeft een heel lange traditie. En het is één van de fabrikanten die voorop liep bij de ontwikkeling van cellosnaren. Bijvoorbeeld de stalen snaren en de synthetische snaren. Noemenswaardig is het “ÖkoBusinessPlan” van Thomastik. Want het bedrijf produceert haar producten op een manier die het milieu zo weinig mogelijk belast.

Thomastik heeft in haar aanbod een aantal klassiekers, waaraan modernere snaren worden afgemeten. Met name de ‘Dominant’ en deze ‘Spirocore’ zijn iconisch. Thomastik blijft zelf ook vernieuwen. Een moderne cellosnaar van Thomastik is bijvoorbeeld de ‘Versum’.

Bijzonder is ook dat Thomastik bijna alle typen cello snaren (de ‘Versum’ en ‘Belcanto’ uitgezonderd) ook produceert voor kleinere maten cello’s.

Extra informatie

Gewicht 140 g
Cello snaar

SET

Mensuur

4/4

Merk

Thomastik

Snaarspanning

Medium, Soft (Dolce), Strong (Forte)