Thomastik Versum cellosnaren los

 39,90 97,90

Beschrijving

De Thomastik Versum set is Thomastiks’ topklasse cello snarenset. Op de materialen is niet bezuinigd (ze zijn ook duur!). De klank is warm en complex met een sterke kern en grote projectie. De klank van deze cello snarenset is heel goed te kleuren met strijktechniek. De inspeeltijd is veel korter dan bij de andere Thomastik snaren. En de G-snaar wordt door veel cellisten genoemd als een enorme verbetering t.o.v. de Spirocor G. Het is een evenwichtige set, geschikt voor veel cello’s.

Snaarspanning en opbouw van de Thomastik Versum cellosnaren

Alle snaarspanningen zijn gemeten op een mensuurlengte van een 4/4 cello. Dus met snaren met een lengte van 70cm. Achter de spanning staat hoe de snaarspanning van deze snaren zich verhoudt tot de spanning van alle andere snaren in de cellowinkel. Onder elke snaar staat vermeld waar de kern uit bestaat en de (buitenste) windingen. De snaar is alleen in een medium snaarspanning te krijgen.

A: 174N (gemiddeld)
kern massief staal, omwindingen legering

D: 137N (gemiddeld/hoog)
kern massief staal, omwindingen legering

G: 140N (hoog)
Kern gevlochten staal, omwindingen wolfraam en chroom

C: 133N (gemiddeld/hoog)
Kern gevlochten staal, omwindingen wolfraam en chroom

Hoe klinken de Thomastik Versum cellosnaren?

Hoe deze cellosnaren precies zullen klinken op jouw cello is moeilijk te zeggen. Want dat is namelijk sterk afhankelijk van de klankkleur van je instrument. Echter, aan de hand van deze klankkleur-omschrijving kun je wel inschatten wat deze snaren met de klank van je cello gaan doen. Dus in elk geval in welke richting je moet denken.

Helderheid: warm met complexe boventonen
Klankkleur: stevig, warm, rond en vol
Kern: zeer kernachtig met een uitstekende projectie

Cellosnaren uitproberen bij een uitgebreid snaaradvies

Wil je zeker weten hoe deze snaren klinken op jouw cello? Dan kun je een afspraak maken voor een uitgebreid snaaradvies. Want dan gaan we samen op zoek naar de perfecte klank voor jouw cello en jouw speelstijl. Neem contact met me op voor extra informatie over een uitgebreid snaaradvies.

Over Thomastik cellosnaren

Uit Wenen in Oostenrijk komen de cellosnaren van Thomastik (Infeld Musiksaiten Wien). Dit bedrijf heeft een heel lange traditie. En het is één van de fabrikanten die voorop liep bij de ontwikkeling van cellosnaren. Bijvoorbeeld de stalen snaren en de synthetische snaren. Noemenswaardig is het “ÖkoBusinessPlan” van Thomastik. Want het bedrijf produceert haar producten op een manier die het milieu zo weinig mogelijk belast.

Thomastik heeft in haar aanbod een aantal klassiekers, waaraan modernere snaren worden afgemeten. Met name de ‘Dominant’ en de ‘Spirocore’ zijn iconisch. Thomastik blijft zelf ook vernieuwen. Een moderne cellosnaar van Thomastik is bijvoorbeeld deze ‘Versum’.

Bijzonder is ook dat Thomastik bijna alle typen cello snaren (de ‘Versum’ en ‘Belcanto’ uitgezonderd) ook produceert voor kleinere maten cello’s.

Extra informatie

Gewicht 115 g
Cello snaar

SET

Mensuur

4/4

Snaarspanning

Medium

Merk

Thomastik

Versum snaar

A-snaar, D-snaar, G-snaar, C-snaar