Workshop en Lunchconcert – Noami Berrill

Naomi Berrill celliste live in Nederland

Workshop improvisatie: Na Naomi Berrill ontmoet te hebben op de Cello Biënnale  van 2018 en haar albums gehoord te hebben ben ik (nog steeds) razend enthousiast. Daarom heb ik Naomi Berrill uitgenodigd in het cellocafé om een workshop en lunch concert te komen geven. Zodat iedereen van haar talenten kan leren en genieten.

De workshop van Naomi zal in het Engels zijn en is voor de gevorderde cellisten en semi-profs (conservatorium studenten bijvoorbeeld). Wil je al improviserend leren hoe je de cello kunt gebruiken als begeleidend instrument? Of zien hoe Naomi haar eigen nummers schrijft? Geef je dan op voor deze workshop met Naomi Berrill. Zij zal je alles vertellen en laten ervaren.

Het kaartje voor deze workshop geldt ook als toegangsbewijs voor het concert! Aan deze workshop improvisatie kunnen 10 cellisten deelnemen.

Over Naomi Berrill:
Naomi Berrill is een Ierse celliste. Momenteel woont ze in Florence waar ze werkt als freelance musicus. Na haar klassieke studie, haar studie electroacoustic compositie, jazz piano en Schotse volksmuziek op RSAMD, begon ze een solo project voor cello en zang. Inmiddels heeft ze twee albums uitgebracht.

Na het succes van de afgelopen twee albums volgt binnenkort haar derde album. Alle nummers op haar album zijn door Naomi zelf geschreven. Naomi’s werk wordt beïnvloed door haar muzikale omgeving waar ze in opgroeide. De verschillende plekken waar ze gewoond en gestudeerd heeft (van Glasgow tot Basel) en haar werk in de klassieke, folk en jazz muziek. Door de cello als begeleidend instrument te gebruiken voor haar stem heeft ze technieken ontwikkeld die uniek zijn aan haar composities, stijl en origineel in de verschillende muziekstijlen.

Tot nu toe heeft ze samengewerkt met cellist Giovanni Sollima, New York City Ballet, Crash Ensemble, schrijver Stefano Benni en veel dans en theater groepen zoals Virgilio Siene die nu directeur van the Biennale Danza in Venetie is. Master classes volgde ze onder andere bij: Louise Hopkins, Johannes Goritski, Valter Despalj en M. Rostopovitch. In de middag geeft Naomi Berrill een lunch concert, met muziek van haar eerste twee album’s èn de première van nummers van haar nieuwe album, die binnenkort uitkomt. Na het concert is er een meet en greet met Naomi.