Masterclass The Balakirev Pianotrio

The Balakirev Trio masterclass met Mirjam Daalmans cello

In het weekend van 8 tot en met 10 september 2017 wordt er door Stichting Mezzo Forte Piano een masterclass weekend georganiseerd. En het wordt een weekend vol met kamermuziek. Want er zijn openbare lessen, concerten en een workshop. De docenten zijn:

  • Misha Fomin – piano
  • Anna Gorelova – cello
  • Anton Ilyunin – viool.

En samen vormen zij het Balakirev Pianotrio.

Je kunt hier de brochure van het masterclass weekend downloaden.

Naast de lessen en de concerten neemt dit jaar ook a capella koor Von Bilthoven deel aan het weekend. Zij zullen een workshop geven. En ze nemen je mee in het proces van het instuderen van een lied. Waarbij de ademhaling, (stem) technische aspecten, de samenklank en het vertellen van de tekst ruim aan bod komen.

Waarom dit blogbericht over de Masterclass?

Misschien heb je het al gehoord of raad je het al? Ook zelf zal ik aan deze masterclass deelnemen. En Anna Gorelova zal mij dan les geven. Hiervoor heb ik de 2e solo suite d mineur van J.S Bach gestudeerd. En misschien is er ook nog gelegenheid voor de sonate voor cello en piano van Schubert in a minor D821. Maar dat moet ik nog even afwachten.

Vind je het leuk om eens te zien hoe ik deze keer les krijg? Kom dan zeker luisteren bij de masterclass op zaterdag 9 september van 11:00 – 15:00. Je leert er veel van en je doet er vast ook weer nieuwe inspiratie op!

Ik zal niet de enige zijn die les krijgt. Pianisten, violisten, cellisten, een duo (piano/viool) en een pianotrio (piano, klarinet en cello) zullen les krijgen. Dus van alle lessen is veel te leren! Zodra de exacte tijden bekend zijn van wanneer wie les heeft en waar zal ik dat in een nieuw blogbericht melden.

Op de website van stichting Mezzoforte piano vind je de deelnemers aan de Masterclass. Zo kun je je alvast verheugen op wat komen gaat.

Naast de masterclass ook concerten

Geen kamermuziek weekend zonder concerten. Daarom zijn er ook concerten waar je naar kan komen luisteren. Aan het einde van het weekend zal er ook een concert worden gegeven door de deelnemers van de masterclass. Het lijkt me fijn om in de Woudkapel te spelen. Wie wil er nou niet Bach spelen in een mooie kapel? Daarom zal ik zeker spelen bij een van de concerten. De tijden van de concerten vindt je in de brochure van het masterclass weekend.

Ik hoop nieuwe mensen te ontmoeten en veel bekende gezichten te zien!

Meer informatie over de organisatie vind je op de website van Stichting Mezzo Forte Piano.