Schuberts Arpeggione sonate

Op 13 oktober klinkt Schuberts Arpeggione sonate gespeeld door Duo Animado. Het duo wordt gevormd door Mirjam Daalmans cello en Kees Sintnicolaas piano.
Schubert componeerde zijn sonate in a-klein voor Arpeggione in november 1824. De Arpegionne was een kruising tussen een klassieke gitaar en een cello. Het had net als een gitaar 6 snaren. Het instrument is echter snel in de vergetelheid geraakt. Schuberts Arpeggione sonate werd en bleef een geliefd werk voor de kamermuziek. In de loop van de tijd is het bewerkt voor verschillende instrumenten, waar de cello toch wel een van de mooiste van is.
Naast de Arpeggione sonate wordt er door Duo Animando o.a de 2e sonate van A.Vivaldi en Allegro appassionato van C.Saint Saëns gespeeld.
Vrijdag 13 oktober 20:00 | De Vlam beukenlaan 2 Rhenen | toegang gratis (na afloop vrijwillige bijdrage).

Over de musici

Mirjam Daalmans is op 13 jarige leeftijd begonnen met cello lessen bij Bab Ockhyuzen. Na drie jaar les gehad te hebben auditeerde ze bij het Amersfoorts Jeugd Orkest en werd aangenomen. In die tijd nam ze het besluit om in de muziek verder te gaan.

Ze studeerde bij Lenian Benjamins en Robert Dispa. Volgde masterclasses bij o.a  Anna Gorelova, Eliaz Ariscuren en Michel Dispa. Haar studie rondde ze af bij Michel Dispa aan ARTEZ te Arnhem. Ze volgt nu lessen bij Rene Berman, solocellist van Het Gelders Orkest.

Mirjam is een aantal jaren solo celliste geweest bij The Fine Arts Chamber Orchestra. Verder is zij een graag geziene gast bij verschillende orkesten.

Mirjam bespeelt een instrument dat speciaal voor haar gebouwd is door de wereldwijd gelauwerde Brusselse Luthier Thomas Meuwissen.

Kees Sintnicolaas (1951) leerde de beginselen van het pianospelen van zijn vader Bram Sintnicolaas, die pianist, organist en koordirigent was. Kees studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium bij o.a. Gert van der Steen en Ton Hartsuiker. Uiteindelijk verkoos hij een professionele loopbaan als arts, immumloog maar hij is altijd enthousiast piano blijven spelen. Op dit moment volgt hij lessen bij de uit Rusland afkomstige concertpianist Misha Fomin.