Groen ondernemerschap wordt beloond

Mirjam Daalmans, eigenaresse Cellowinkel Dieren milieuvriendelijk ondernemen

Hoe kun je tijdens een corona-sluiting van je winkel je tijd goed besteden? Nou, bijvoorbeeld door een grote parkeerplaats die je niet nodig hebt om te toveren tot een natuurrijke tuin.

De zonnepanelen hadden we al en sinds kort hebben we ook een werkende regenwater terugwin-installatie waarmee al onze toiletten, de wasmachine en de buitenkraantjes voor de tuin van regenwater worden voorzien.

Veel werk, maar dan heb je ook wat…

Drie maanden later, zo’n 20 kubieke meter zand en stenen herplaatst en elk vrij uurtje bezig met werkzaamheden in de tuin. En het resultaat mag er zijn: Een natuurrijke tuin met een grote vijver, stapelmuurtjes, een amfitheater(tje) voor onder andere het cellocafé, een pergola van kastanjehout en twee wadi’s waar het regenwater zich mag verzamelen. We zijn er best trots op!

Superleuke reacties uit de buurt

We hadden eigenlijk wat meer ambivalentie verwacht onder voorbijgangers maar echt iedereen vindt het geweldig wat we doen. Vooral het hergebruik van alle materialen en de aanplant van enkel inheemse soorten, fruitgewassen en wilde bloemen. Onze stapelmuur, annex geluidswal wordt nog verfraaid met wat hier zo’n 100 jaar geleden groeide: Heide.

Het aanbod aan plantjes voor in onze tuin en zelfs beestjes voor in de vijver… hartverwarmend! Wat een mooie mensen in dit dorp. We komen helemaal thuis in Dieren.

Kom hem gauw eens bekijken, onze groene oase in de dorpskern van Dieren. De ijssalon hier tegenover is ook weer open, hmm! Dat wordt bij warm weer een ijsje eten met de voeten in de vijver.