René Berman geeft masterclass in Rhenen

Op 28 oktober komt René Berman, solo cellist van het Gelders Orkest, een masterclass geven aan de leerlingen van de celloklas.
Er is plek voor 8 cellisten.

Wat is een masterclass?

Simpel gezegd is dat gewoon net als anders een cello les, maar dan gegeven door een andere docent. Een docent die iedere dag op het concertpodium zit en een goede cellopedagoog is. Iemand die je in de les laat groeien.

Hoe lang duurt de les?

De les duurt 30 minuten. Je kan alleen spelen of met piano. Er staat een piano, als je zelf geen pianist hebt die je kan begeleiden laat me dat dan weten. Kees Sintnicolaas, de pianist waar ik zelf concerten mee geef, is er die dag ook en kan jou begeleiden.

Waar wordt de masterclass gegeven?

De masterclass wordt gegeven in de hal van de Gedachteniskerk in Rhenen. Heerenstraat 82. De lessen zijn tussen 10:00 en 15:00 uur

Zijn er kosten aan verbonden?

De masterclass kost € 28,50

Hoe geef ik me op?

Wil je graag mee doen geef je dan op. Wacht daar niet te lang mee want vol is vol. Je kunt je aanmelden via het contact formulier. Vermeld dat het gaat om de masterclass, hoe lang je cello speelt en welk stuk je graag wilt doen in de les. Deelname gaat op volgorde van binnenkomst (leerlingen van de celloklas hebben voorrang). Mocht nu blijken dat er veel belangstelling is dan wordt er nog een keer een masterclass georganiseerd. De masterclass is ook toegankelijk voor cellisten buiten de celloklas.
Je mag natuurlijk ook komen kijken in de lessen. Ze zijn openbaar toegankelijk voor iedereen! Ook daar leer je heel veel van!!

Wie is René Berman?

René Berman is solocellist van het Gelders Orkest en hoofdvakdocent aan het conservatorium van Arnhem. Hij studeerde bij Ben de Ligt, en daarna bij William Pleeth in Londen.

René Berman treedt regelmatig als solist op. In het celloconcert van Haydn gebruikte hij speciaal voor hem geschreven cadensen van componist Micha Hamel. Hij gaf recitals in heel Nederland, voornamelijk met pianist Kees Wieringa. Zij speelden voor radio en tv, en namen enkele cd’s op, die zeer goed ontvangen werden. Ook toerden zij door verschillende Europese landen, de VS en door Indonesië. In dat laatste land werkte René Berman een jaar lang als docent cello aan het conservatorium van Yogyakarta.

Tegenwoordig speelt hij met pianist en fortepianospeler Michael Krucker, onder andere een recital in Berlijn. Componist Jacob ter Veldhuis schreef zijn meeste cellowerken voor René, en Rene zette de meeste van zijn cellowerken ook op cd. Hier een andere moderne componist die Berman erg na aan het hart ligt, Isang Yun:

René Berman speelt ook barokcello, klassieke cello en gamba. Hij speelde incidenteel mee in toonaangevende ensembles als Conjunto Iberico, het Combattimento Consort en het Concertgebouworkest.www.reneberman.nl