ACUS One for Strings AD

 1.255,00

De ACUS OneForStrings AD is het grootste model versterker in de cellowinkel. Deze versterker heeft een vermogen van 350 Watt, wat voldoende is voor een optreden voor een publiek van zo’n 150 mensen. Je kunt deze versterker dan als ‘stand alone PA unit’ gebruiken, dus zonder zaalversterking. De ACUS OneForStrings AD heeft bovendien vijf kanalen, waardoor hij tevens geschikt is voor een klein ensemble.

Uniek aan dit model in de ACUS reeks is een apart kanaal met een speciaal filter wat je kunt instellen voor de cello.

1 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

De ultieme versterker voor ensembles

De ACUS One for Strings AD is een complete en compacte PA, zeer geschikt voor het gebruik op een podium en in combinatie met een ensemble wat versterkt speelt. Kenmerkend aan de serie versterkers van ACUS is de natuurgetrouwe weergave van het geluid van de cello. Heb je een mooi instrument, dan wil je ook dat de kwaliteiten van je cello worden versterkt!

De vijf kanalen van de ACUS AD

Er staan vijf kanalen tot je beschikking. Elk kanaal is uitgevoerd met een peak LED, een 4-band equalizer instelbaar op + of – 15 dB (hoog, mid-hoog, mid-laag en laag), een effect-send volume voor de hoeveelheid reverb (8 varianten reverb waar je uit kunt kiezen) en een kanaal volume. Deze versterker is zo veelzijdig, dat je er in principe elk denkbaar instrument mee kunt versterken.

Kanaal 1, 2 en 3 geven je de keuze tussen een gebalanceerde microfoon-ingang (1 kOhm) of een ongebalanceerde lijn-ingang (1 MOhm). De DPA 4099c microfoon kan direct in de microfooningang, welke is uitgerust met een schakelbare fantoomvoeding. Alle piëzo-elementen in de cellowinkel (FWF MC-01 en MC-02) hebben voldoende uitgangsvolume en kun je zo invoeren in de lijn-ingang van deze versterker. Andere typen piëzo elementen kunnen een voorversterker nodig hebben, dus let daar op!

Kanaal 4 heeft een stereo lijn-ingang en is geschikt voor specifieke toepassingen en heeft daarvoor een schakelbaar filter. Het filter heeft drie standen:

  1. Viool, altviool en cello.
  2. Klassieke gitaar (nylon snaren) en akoestische gitaar (stalen snaren).
  3. Semi-akoestische gitaar (Jazz) en hollow-body elektrische gitaar.

Dit filter zorgt ervoor dat het geluid van elk type instrument optimaal tot zijn recht komt, ondanks het gebruik van (minder natuurlijk klinkende) piëzo-elementen. Op dit kanaal kun je de piëzo elementen uit de cellowinkel direct aansluiten. Eem microfoon moet voorversterkt worden, wil deze gebruik kunnen maken van dit kanaal en het filter. De DPA 4099c cello microfoon uit de cellowinkel is echter van zo’n uitstekende kwaliteit en natuurgetrouw in haar weergave van de cello, dat een filter zoals op dit kanaal overbodig is. Deze kun je dus beter op kanaal 1, 2 of 3 aansluiten.

Kanaal 5 heeft alleen een lijn-ingang en is bijvoorbeeld geschikt voor het aansluiten van een in mono aan te sluiten instrument.

Resonantie-filter

De ACUS One for Strings AD is uitgevoerd met een speciaal resonantie-filter of ‘notch-filter’. Resonantie is het ongewenste effect wat optreedt wanneer je de geluidsbron (cello met pick-up of microfoon of elektrische cello) dicht bij de versterker hebt staan, waardoor het geluid steeds verder versterkt wordt en gaat ‘rondzingen’. Dit effect wordt ook ‘feedback’ genoemd.

Als je het resonantie-filter inschakelt kun je met een draaiknop de resonantiefrequentie kiezen op een schaal van 100 tot 250 Hz, waarop dit rondzingen wordt gedempt met -12 dB.

Overige aansluitingen op de ACUS AD

Deze versterker heeft een stereo ingang (twee RCA tulp-pluggen, 22 kOhm impedantie) met een eigen volume-regeling, een 2 bands equalizer, instelbaar op + of – 15 dB (hoog en laag), waarop je een mp3-speler, telefoon, tablet, computer of keyboard of synthesizer aan kunt sluiten. Er is ook een stereo uitgang (RCA tulp-pluggen), waarop je bijvoorbeeld een opnameapparaat kunt aansluiten.

Er is een ongebalanceerde lijn-uitgang (jack-plug) met eigen volume-regeling, waarmee je de versterker met een korte kabel kunt aansluiten op een zaal-installatie (PA). Er is ook een ‘direct-out’ uitgang (XLR-plug), waarmee je de versterker met een lange kabel kunt aansluiten op een zaal-installatie (PA).

De hoofdtelefoonuitgang bevat een klasse-A versterker en heeft een eigen volume-regeling.

Aan de achterkant van de versterker vind je de aansluiting voor de voedingskabel, een aan/uit-schakelaar en een ‘ground lift’ schakelaar. Met deze schakelaar kun je ervoor zorgen dat een eventuele brom, veroorzaakt door een aardlus wordt opgeheven. Een aardlus kan optreden in muziekinstallaties (versterkers) als een magnetisch veld of elektrische stroom onbedoeld een elektrische spanning induceert in een gesloten elektrisch circuit, vooral bij het gebruik van signalen met een heel lage spanning, zoals microfoons of piëzo’s bijvoorbeeld. Dit hoor je dan terug in de vorm van een brom-geluid.

Technische specificaties van de ACUS One for Strings AD

Frequentiebereik 40 Hz – 20 kHz
Maximaal vermogen 350 Watt effectief (RMS)
Woofer 2 x 8 inch
Tweeter diafragma luidspreker (compression tweeter)
Bass 2-weg bas-reflex
Gewicht 14,5 kg
Afmetingen hoogte 46,7 cm, breedte 31,7 cm, diepte 35 cm

ACUS Sound Engineering

ACUS Sound Engineering is een Italiaans bedrijf, dat al haar producten ontwerpt en produceert in Recanati, Italië. De productie richt zich voornamelijk op akoestische versterkers, welke zijn ontwikkelt door een ex-engineer van Schertler versterkers. Kenmerkend aan ACUS is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van hun versterkers. De versterkers zijn bovendien breed inzetbaar en ideaal voor het gebruik met (semi-)akoestische instrumenten, waaronder de strijkinstrumenten.

Welke kiezen? De AD of de BASS?

Speel je in een ensemble met andere strijkers, blazers of bijvoorbeeld een gitarist of zanger/zangeres? Kies dan voor deze AD. Het is de ideale PA voor een akoestisch gezelschap!

Speel je als cellist solo of in een ensemble, waarbij je geen andere instrumenten hoeft te versterken met je Acus Oneforstrings? Kies dan voor de BASS.

Extra informatie

Gewicht 15000 g
Cello versterking

Versterker