Cello strijkstok carbon (starter)

 145,00

Een eigentijdse variant op de houten strijkstokken van pernambuk hout. Deze ‘starter’ variant van de carbon strijkstokken is heel geschikt voor beginnende cellisten. Ook als back-up strijkstok is deze stok mogelijk interessant.

Beschrijving

De cello strijkstok van carbon is een eigentijdse variant van de houten strijkstok. Deze cello strijkstok is helemaal gemaakt van carbon vezel, dus niet van glasvezel! Sommige glasvezel stokken hebben zelfs een printje zodat het op carbon lijkt, vandaar dat we het even noemen. Maar ook carbon strijkstokken hoeven dus niet de klassieke ‘carbon-look’ te hebben.

Eigenschappen van deze carbon strijkstok voor beginners:

  • Deze strijkstok is gemaakt in China.
  • Er zijn drie maten verkrijgbaar: 4/4, 3/4, en 1/2. Deze maten hebben allemaal dezelfde prijs.
  • De stok heeft een ebbenhouten slof.
  • In de slof zit een fraai dubbel Parijs’ oog verwerkt van een mooie kwaliteit parelmoer.
  • De strijkstok is behaard met natuurhaar en deze stok kan ook opnieuw behaard worden (in tegenstelling tot goedkope varianten).
  • Het is een ronde strijkstok.
  • De stang is afgewerkt met de carbonvezel naar de buitenkant, waardoor deze de typische geruite textuur heeft. Het afsluitplaatje op de punt is van wit kunststof.
  • De knop (montuur) is in nikkel afgewerkt met een zwarte band en de stang heeft nikkel/zilveren windingen.
  • Deze strijkstok weegt in 4/4 maat ongeveer 80 gram. De kleinere maten hebben een lager gewicht.

Bijzonderheden en service van de Cellowinkel

Deze strijkstok is een goede stok voor beginners en daarom kun je er niet zoveel van verwachten als van de duurdere carbon-strijkstokken. Bij de selectie van dit type strijkstokken zijn we net zo kieskeurig als voor onze duurdere strijkstokken. Dat betekent dat we soms strijkstokken inkopen die eerst nog langs de strijkstokkenbouwer gaan om te worden aangepast. Vaak wordt dan de beharing gecorrigeerd. Dat is typisch iets wat vaak te wensen overlaat bij Chinese strijkstokken die zo uit de fabriek komen.

Deze strijkstok doet wat ‘ie moet doen: Je kunt ermee strijken en dat werkt. Zoek je echter een strijkstok die ook daadwerkelijk bijdraagt aan een goede klank, spaar dan nog even verder en kies voor een wat duurdere strijkstok.

Als service voor beginnende cellisten ontvang je deze stok voorgeharst. Dat doen we met een goede kwaliteit cellohars en we letten erop dat de harsverdeling juist is over de hele beharing. Je kunt er dus meteen mee aan de slag.

Extra informatie

Gewicht 2100 g
Carbon strijkstok

4/4, 3/4, 1/2