Cello strijkstok ‘Student’ Dörfler

 325,00

De cello strijkstok ‘student’ draagt het stempel van de Duitse strijkstokkenbouwer W. Dörfler. Kenmerken zijn een ebbenhouten slof met Parijs’ oog in parelmoer, een ronde stang van pernambukhout. De stok heeft uiteraard een natuur haren bespanning. Fraai afgewerkt met ingelegd parelmoer. Het montuur is gemaakt van zilver. Alles bij elkaar echt een heel mooie strijkstok. De cello strijkstok ‘student’ is alléén verkrijgbaar in de maat: 4/4 en weegt 83 gram.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

De cello strijkstok ‘student’ is een fraaie cello stok voor gevorderde cellisten. De stok draagt het stempel van de Duitse strijkstokkenbouwer W. Dörfler. Deze strijkstok lever ik standaard bij de cello ‘student’ set (zie elders in de cello winkel).

De strijkstok ‘student’ heeft een ebbenhouten slof en de stang is rond en gemaakt van een geselecteerde kwaliteit pernambukhout. Dit maakt het een soepel spelende stok. De stok heeft uiteraard een natuur haren bespanning. Verder valt de fraaie afwerking op: Met parelmoer ingelegde slof met Parijs’ oog en met een achtkantige spanschroef met ingelegd parelmoer. Het montuur is gemaakt van zilver. Alles bij elkaar echt een heel mooi uitgevoerde strijkstok.

De cello strijkstok ‘student’ is alléén verkrijgbaar in de maat: 4/4. Weet je niet zeker of dit de maat is die je nodig hebt, neem dan even contact met me op. Ik help je graag aan een goede stok, zodat je veel plezier houdt in je cello hobby.

Hoe belangrijk is de kwaliteit van een strijkstok bij het cello spelen?

Hier is maar één antwoord juist: Ontzettend belangrijk! Als je zou moeten kiezen tussen een minder goede strijkstok met een goede cello of een minder goede cello met een goede strijkstok, dan moet je voor de goede strijkstok kiezen. Veel mensen onderschatten de waarde van de strijkstok voor het cellospel. Maar de cello is een – inderdaad – ‘strijkinstrument’ en dat strijken gebeurt met de strijkstok.

Als je al wat gevorderd bent in het cellospel (cello ‘student’ zeg maar) en je wilt jouw cellospel een extra duwtje geven door een betere strijkstok aan te schaffen, dan is dit de strijkstok voor jou. Door te blijven werken aan je streektechniek zul je in staat zijn om in je spel het verschil te maken met deze betere strijkstok. Dat ga je dan dus ook horen (en niet alleen jij gelukkig!).

Mocht je na verloop van tijd besluiten om rond te kijken voor een andere strijkstok, doe deze ‘student’ dan niet weg! Het is altijd fijn om een extra strijkstok achter de hand te hebben. Cellisten hebben vaak maar één cello, maar meerdere strijkstokken. Je kunt dan experimenteren en voor bepaalde soorten muziek een andere stok gebruiken in combinatie met andere harssoorten bijvoorbeeld.

Waarom krijgt deze cello strijkstok de naam ‘student’?

Ik heb voor het aanbod van deze strijkstok gekozen vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding. Deze strijkstok draagt de naam van het atelier van de Duitse stokkenbouwer W. Dörfler. Bekijk deze strijkstok en dan zie je dat er met aandacht aan is gewerkt om een mooi product af te leveren.

Extra informatie

Gewicht 2002 g