Cellosnaren Larsen Aurora los

 22,00 28,50

Larsen Aurora cellosnaren hebben een zeer gunstige prijs/kwaliteitverhouding en zijn een prima keuze voor wie begint met cello spelen.

Beschrijving

De Aurora snaren zijn geïntroduceerd als vervanging van de Crown snaren. Ze hebben een zeer gunstige prijs/kwaliteitverhouding en zijn een prima keuze voor wie begint met cello spelen en nog op zoek is naar welke klank zij of hij wil bereiken op de cello.

De bouwkwaliteit van de snaren is heel degelijk (Larsen) en de klank is prima, maar niet heel uitgesproken. In vergelijking met de Larsen Originals merk je veel verschil. Ze klinken vlakker dan de Original serie.

Snaarspanning (medium tensie) en opbouw van de Larsen Aurora cellosnaren

A: 169N (gemiddeld)
kern staal, omwindingen chroomstaal legering

D: 143N (hoog)
kern staal, omwindingen chroomstaal legering

G: 136N (gemiddeld)
kern staal, omwindingen nikkel

C: 134N (gemiddeld/hoog)
kern staal, omwindingen wolfraam

Klankkwaliteit van de Larsen Aurora cellosnaren

  • Helderheid: meer helder dan warm
  • Klankkleur: rond en harmonieus, typisch Larsen
  • Kern: redelijk kernachtige toon weinig projectie

Kleurcodering van de Larsen Aurora cellosnaren

De Aurora cellosnaren van Larsen kun je herkennen aan hun kleurcodering (zie figuur hieronder). Links zie je het uiteinde bij het staartstuk van de cello en rechts het uiteinde bij de stemknoppen in het sleutelhuis.

Wil je een cellosnaar vervangen, kijk dan altijd even naar de kleurcodering om te zien welke snaar  je nodig hebt. Kom je er niet uit? Stuur me dan een e-mail of whatsapp bericht met je vraag en eventueel een foto.

Cello snarenwijzer eBook en boekje

Wil je echt alles weten over cellosnaren? Dan raad ik je mijn boek Cello Snarenwijzer aan. Dit is in de Cellowinkel verkrijgbaar als eBook en als gedrukt boekje van zo’n 180 pagina’s.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Cello snaar

A, D, G, C

Snaarspanning

Medium

Mensuur

4/4

Merk

Larsen