D’Addario Prelude cellosnaren los

 15,95 20,95

De Prelude cellosnaren van d’Addario hebben een massief stalen kern en omwindingen in nikkel. De klank is helder en wat aan de scherpe kant.

Beschrijving

De D’Addario Prelude cellosnaren hebben een massief stalen kern en omwindingen in nikkel. De klank is helder en wat aan de scherpe kant. Dit zijn heel budgetvriendelijke snaren met een eenvoudige, weinig uitgesproken klank. Dit type snaren wordt door veel strijkinstrumentenbouwers standaard op een studie-instrument gezet om een ‘bespeelbaar’ instrument af te leveren.

Het klank-maken moet met dit type snaren echter echt vanuit de cellist en het instrument komen, omdat de snaren hier niet heel veel aan toevoegen. Koop deze cellosnaren dus alléén als het je erom gaat de goedkoopst mogelijke snaren te gebruiken.

Snaarspanning (medium tensie) en opbouw d’Addario Prelude cellosnaren

A: 162N (gemiddeld)
kern massief staal, omwindingen nikkel

D: 133N (laag/gemiddeld)
kern massief staal, omwindingen nikkel

G: 129N (laag/gemiddeld)
kern massief staal, omwindingen nikkel

C: 125N (laag)
kern massief staal, omwindingen nikkel

Klankkwaliteit van de D’Addario Prelude cellosnaren

  • Helderheid: helder en doordringend
  • Klankkleur: helder en wat scherp
  • Kern: kernachtig met een redelijke projectie

Kleurcodering D’Addario Prelude cellosnaren

De Prelude cellosnaren van D’Addario kun je herkennen aan hun kleurcodering (zie figuur hieronder). Links zie je het uiteinde bij het staartstuk van de cello en rechts het uiteinde bij de stemknoppen in het sleutelhuis.

Wil je een cellosnaar vervangen, kijk dan altijd even naar de kleurcodering om te zien welke snaar  je nodig hebt. Kom je er niet uit? Stuur me dan een e-mail of whatsapp bericht met je vraag en eventueel een foto.

Cello snarenwijzer eBook en boekje

Wil je echt alles weten over cellosnaren? Dan raad ik je mijn boek Cello Snarenwijzer aan. Dit is in de Cellowinkel verkrijgbaar als eBook en als gedrukt boekje van zo’n 180 pagina’s.

Extra informatie

Gewicht 115 g
Cello snaar

A, D, G, C

Mensuur

4/4

Merk

d'Addario

Snaarspanning

Medium