D’Addario Pro Arté synthetische cellosnaar los

 23,00 55,00

De Pro Arté cellosnaren van d’Addario zijn budgetvriendelijke snaren voor wie de klank van darmsnaren wil benaderen. Ze hebben een eenvoudige, weinig uitgesproken klank. Met name heel heldere en kernachtig klinkende cello’s kunnen baat hebben bij deze snaren. Beginners kopen deze snaren vaak vooral vanwege hun betaalbaarheid.

Beschrijving

De D’Addario Pro Arté cellosnaren hebben een gevlochten nylon (perlon) kern en zijn daarmee minder gevoelig voor temperatuurschommelingen. Ze zijn nog iets warmer van klank dan de Thomastik Dominant maar klinken wel zachter. Ze zijn snel ingespeeld. Dit zijn budgetvriendelijke snaren voor wie de klank van darmsnaren wil benaderen. De klank is wel vrij eenvoudig en weinig uitgesproken. Dus ze komen het best tot hun recht op een van zichzelf goed projecterende en kernachtig klinkende cello.

Snaarspanning (medium tensie) en opbouw van D’Addario Pro Arté cellosnaren

A: 146N (laag/gemiddeld)
kern gevlochten nylon, omwindingen aluminium

D: 136N (laag/gemiddeld)
kern gevlochten nylon, omwindingen aluminium

G: 130N (gemiddeld)
Kern gevlochten nylon, omwindingen zilver

C: 123N (laag)
Kern gevlochten nylon, omwindingen wolfraam en zilver

Klankeigenschappen van de D’Addario Pro Arté cellosnaren

  • Helderheid: warme, zachte klank
  • Klankkleur: donker, warm, soepel en subtiel
  • Kern: weinig kern en een lage projectie

Kleurcodering D’Addario Pro Arté cellosnaren

De Pro Arté cellosnaren van D’Addario kun je herkennen aan hun kleurcodering (zie figuur hieronder). Links zie je het uiteinde bij het staartstuk van de cello en rechts het uiteinde bij de stemknoppen in het sleutelhuis.

Wil je een cellosnaar vervangen, kijk dan altijd even naar de kleurcodering om te zien welke snaar  je nodig hebt. Kom je er niet uit? Stuur me dan een e-mail of whatsapp bericht met je vraag en eventueel een foto.

Cello snarenwijzer eBook en boekje

Wil je echt alles weten over cellosnaren? Dan raad ik je mijn boek Cello Snarenwijzer aan. Dit is in de Cellowinkel verkrijgbaar als eBook en als gedrukt boekje van zo’n 180 pagina’s.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Cello snaar

A, D, G, C

Mensuur

4/4

Snaarspanning

Medium

Merk

d'Addario