Humidifier voor in je cellokoffer

 7,50

Deze Humidifier (luchtbevochtiger) is mooi klein formaat. Ideaal voor in je cellokoffer. Geeft vocht langzaam en gelijkmatig af.

Uitverkocht

Beschrijving

Met deze humidifier (luchtbevochtiger) voor in je cellokoffer houd je het vochtigheidsniveau in je cellokoffer op peil. Dit is essentieel voor je cello. Je zorgt er dan voor dat het  hout van je cello in goede conditie blijft. Zeker als de luchtvochtigheid gaat dalen is dit van groot belang!

De luchtbevochtiger zorgt voor een gelijkmatige en langzame vochtafgifte in de koffer van je cello. Hierdoor behoud je het juiste vochtigheidsniveau, waardoor barsten in je cello worden voorkomen.

Hoe gebruik je de luchtbevochtiger?

humidifier cellokoffer luchtbevochtiger
Het sponsje in de humidifier

Het gebruik van de luchtbevochtiger is heel gemakkelijk. Haal het kapje van de humidifier. De spons in de maak je vochtig. Plaats het kapje weer op de humidifier. Steeds als de spons weer droog wordt maak je hem weer vochtig. LET OP niet te nat zodat het kan gaan lekken! Deze luchtbevochtiger kan ook samen gebruikt worden met de dampit cello in je cello.

Hoe zit dat met luchtvochtigheid en je cello?

In de ruimte waar je cello staat opgesteld of worden opgeslagen, moet je streven naar een constante luchtvochtigheid en temperatuur. Vanwege grote variaties in het binnenklimaat raken muziekinstrumenten namelijk ontstemd en in het ergste geval raken ze zelfs beschadigd door het krimpen en het uitzetten van het hout. Een stabiele luchtvochtigheid en temperatuur zorgt voor de beste prestaties. En dat komt natuurlijk ook je speelplezier ten goede.

Een ontstemde cello. Of schade aan je instrument

Gedurende de vier seizoenen kan de luchtvochtigheid binnen flink variëren. In een vochtige herfst kan de luchtvochtigheid makkelijk oplopen tot 80%. En in een droge winter kan de luchtvochtigheid zomaar dalen naar  30% bijvoorbeeld. Een natuurlijk materiaal zoals hout zet uit wanneer de omgevingslucht vochtig is, en krimpt bij een lage luchtvochtigheid. Hierdoor raakt een delicaat muziekinstrument zoals je cello makkelijk ontstemd. Ook de spanning van de snaren kan wijzigen bij verschillen in luchtvochtigheid in een ruimte. Bij sterk wisselende omstandigheden kan de klankkast en houten onderdelen zelfs scheuren door het uitzetten en krimpen van het hout.

Jouw cello en de luchtbevochtiger

In de winter kan de luchtvochtigheid binnen sterk dalen. De omgevingslucht bevat dan weinig vocht omdat het koud is, en door het gebruik van de verwarming zal de vochtigheidsgraad zelfs nog verder dalen. Maar ook in de zomer kan de luchtvochtigheid in een binnenruimte sterk dalen, bijvoorbeeld door de werking van een airco-installatie. Dit zijn duidelijk geen ideale omstandigheden voor muziekinstrumenten. Bij dergelijke droge omstandigheden verhoogt een luchtbevochtiger de luchtvochtigheid tot de gewenste waarde. Als de luchtvochtigheid onder de 45% zakt moet je de luchtbevochtiger gebruiken. De optimale luchtvochtigheid voor een cello is namelijk tussen de 45% en 55%.

Voordelen van de D’Addario Planet Waves Humidifier

  • Klein formaat;
  • Ideaal voor in je cellokoffer;
  • Geeft vocht langzaam en gelijkmatig af;
  • Makkelijk te bevestigen in je cellokoffer, bijvoorbeeld met een stukje klitteband (niet inbegrepen).

D’Addario staat bekend om innovatieve en kwalitatieve muziek accessoires, zoals bijvoorbeeld de Humiditrak, waarmee je op een slimme manier de temperatuur, luchtvochtigheid en impact in je cellokoffer kunt meten.

Extra informatie

Gewicht 40 g
Benodigdheden

Humidifier, Luchtbevochtiger