Humiditrak – meet temperatuur, luchtvochtigheid en impact

 49,95

Je kunt nu de omstandigheden (luchtvochtigheid, temperatuur en impact) van je cello monitoren. De Humiditrak plaats je in je koffer. En via een speciale (gratis) App kun je precies zien hoe de omstandigheden van je cello zijn. Hierdoor kun je tijdig maatregelen treffen om je cello te beschermen. Zo bewaar je jouw cello dus altijd in goede omstandigheden. Ook geschikt voor violisten, altisten en bassisten!

3 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

Je cello kan gemakkelijk worden beschadigd door grote en snelle veranderingen in vochtigheid en temperatuur.  De Humiditrak plaats je in de cellokoffer. Bijvoorbeeld met de bijgeleverde clip. Zo bewaar je jouw cello altijd in goede omstandigheden en voorkom je dure reparaties of waardevermindering. Natuurlijk kan de Humiditrak ook in een vioolkoffer of andere instrument koffer geplaatst worden.

De Humiditrak maakt gebruik van een Bluetooth-sensor om de temperatuur, luchtvochtigheid en eventuele impact (schudden of stoten) door te sturen naar je smartphone of tablet.  Hiervoor kun je een gratis App installeren. Deze App waarschuwt je voor gevaarlijke omstandigheden. Wanneer Humiditrak gevaarlijke omstandigheden detecteert, worden er push-notificaties naar je telefoon of tablet gestuurd. Je kunt dan corrigerende maatregelen nemen om schade te voorkomen. Bijvoorbeeld het plaatsen of activeren van een luchtbevochtiger. Zoals de Humidifier voor in je cellokoffer of de Dampit voor in je cello.

Met welke apparaten werkt Humiditrak ?

Humiditrak werkt op de volgende Apple iOS-apparaten (iOS 7 of hoger vereist) met Bluetooth:

  • iPhone 4 en hoger (ook toekomstige telefoons)
  • iPad Mini, iPad 3e generatie en hoger (ook de iPad Air en toekomstige tablets)
  • iPod Touch 5e generatie

Humiditrak werkt ook op alle Android-apparaten (met OS versie 5.0 of hoger) en Bluetooth Low Energy.

De Humiditrack App is gratis te downloaden bij de iTunes App Store (Apple) en Google Play (Android)

Hoe zit dat met luchtvochtigheid en je cello?

In de ruimte waar je cello staat opgesteld of worden opgeslagen, moet je streven naar een constante luchtvochtigheid en temperatuur. Door te grote variaties in het binnenklimaat kunnen muziekinstrumenten namelijk ontstemd raken. En in het ergste geval raken ze zelfs beschadigd door het krimpen en het uitzetten van het hout. Een stabiele luchtvochtigheid en temperatuur zorgt voor de beste prestaties. En dat komt natuurlijk ook je speelplezier ten goede.

Een ontstemde cello. Of schade aan je instrument

Gedurende de vier seizoenen kan de luchtvochtigheid binnen flink variëren. In een vochtige herfst kan de luchtvochtigheid makkelijk oplopen tot 80%. En in een droge winter kan de luchtvochtigheid zomaar dalen naar  30% bijvoorbeeld. Een natuurlijk materiaal zoals hout zet uit wanneer de omgevingslucht vochtig is. En bij een lage luchtvochtigheid krimpt hout. Hierdoor raakt een delicaat muziekinstrument zoals je cello makkelijk ontstemd. Ook de spanning van de snaren kan wijzigen bij verschillen in luchtvochtigheid in een ruimte. Bij sterk wisselende omstandigheden kunnen de klankkast en houten onderdelen zelfs scheuren door het uitzetten en krimpen van het hout.

Jouw cello en de luchtbevochtiger

In de winter kan de luchtvochtigheid binnen sterk dalen. De omgevingslucht bevat dan weinig vocht omdat het kouder is. En door het gebruik van de verwarming zal de vochtigheidsgraad zelfs nog verder dalen. Maar ook in de zomer kan de luchtvochtigheid in een binnenruimte sterk dalen. Bijvoorbeeld door de werking van een airco-installatie. Dit zijn duidelijk geen ideale omstandigheden voor muziekinstrumenten. Bij dergelijke droge omstandigheden verhoogt een luchtbevochtiger de luchtvochtigheid tot de gewenste waarde. Als de luchtvochtigheid onder de 45% zakt moet je de luchtbevochtiger gebruiken. De optimale luchtvochtigheid voor een cello is namelijk tussen de 45% en 55%.

Humiditrak

  • Monitor de luchtvochtigheid, temperatuur en impact van je cello.
  • Bekijk de status van al je instrumenten op een gemakkelijk te lezen scherm.
  • Ontvang push berichten bij gevaarlijke omstandigheden.
  • De gratis App is beschikbaar in de iTunes App Store en Google Play.
  • Een CR2032 batterij zit erbij, met een maximale batterijduur van 2 jaar.
  • Je kunt tot 7 sensorverbindingen tegelijk monitoren in de App.

Extra informatie

Gewicht 57 g
Benodigdheden

Humidifier, Hygrometer, Luchtbevochtiger

Andere suggesties…