La Lutherie d’Art Strad Antique

 3.900,00

Een prachtige  ‘La Lutherie d’Art’ cello, zoals we hem direct herkennen: Mooie hoge en midden registers, kernachtig en met een goede projectie. Gebouwd in een Stradivarius model en met een Antique finish. Met verhoudingen gebaseerd op de “Forma B” uit Stradivari’s Gouden Periode.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Deze prachtige  ‘La Lutherie d’Art’ cello is gebouwd in een Stradivarius model en heeft een Antique afwerking. De verhoudingen en vormen zijn gebaseerd op de “Forma B”. Dat is de cello-mal die Stradivari gebruikte in de periode van 1707 tot 1725. Tot die tijd bouwde hij grotere instrumenten naar het voorbeeld van de Amati-celli. Dit Forma B model heeft een slanker uiterlijk door de smallere breedtes. Een prachtige vorm uit Stradivari’s Gouden Periode.

Deze cello is gebouwd in China, van Europees hout. Speciaal voor het Belgische handelshuis met de klinkende namen ‘Atelier Henri Delille’ en ‘Lutherie d’Art’ uit Gent. De lak is zo aangebracht dat de cello ouder lijkt dan ze werkelijk is (vandaar: ‘Antique’).

De cello speelt heel fijn. Uitgerust met een goed gesneden kam, Wittner staartstuk met geïntegreerde fijnstemmers en standaard met Larsen medium snaren. De klank is mooi geoptimalieerd. De cello heeft zangerige kwaliteiten in de hoge en midden registers. Dat is ook iets waar de cello’s in deze vorm beroemd om zijn geworden. En dat hoor je ook mooi terug in deze cello. De cello heeft een kernachtige klank (versterkt door de Larsen snaren) en heeft in de laagte een goede projectie. Een klassiek voorbeeld van hoe een cello hoort te klinken.

CELLOWINKEL KWALITEITSCERTIFICAAT

Cellowinkel KwaliteitscertificaatDeze cello wordt geleverd met het Cellowinkel Kwaliteitscertificaat. Eigenlijk komt het erop neer dat deze cello eerst helemaal is nagekeken en geoptimaliseerd vóórdat hij de Cellowinkel in komt. Je kunt er dus altijd vanuit gaan dat je met een compleet en optimaal afgesteld instrument de winkel verlaat.

Bovendien ontvang je als service de eerste onderhoudsbeurt na één jaar geheel gratis. Dat betekent jaren zorgeloos cello spelen! Meer weten? Lees hier alles over het Cellowinkel Kwaliteitscertificaat