D’Addario helicore medium los

 32,90 89,90

De D’Addario helicore snaren set worden gemaakt met geweven strengen staaldraad. Dit zorgt voor een zeer makkelijk bespeelbare snaar met een heldere warme toon.

Beschrijving

De D’Addario Helicore cellosnaren hebben een kern van gevlochten staal, gemaakt van strengen staaldraadjes. De A en D hebben omwindingen van titanium en de G en C hebben omwindingen van wolfraam en zilver. De klank is wel warm maar vooral helder. Met name geschikt om wat mat klinkende studiecello’s een oppepper te geven.

De snaren hebben een lage spanning en mede daardoor een goede respons en een redelijke kern en projectie. De snaren reageren vlot op drukverschil van de stok. De inspeeltijd is vrij kort (een paar dagen). Al met al een zeer makkelijk bespeelbare snaar met een heldere warme toon. In de D’Addario helicore set zitten de A- D- G- en C-snaar.

De snaarspanning (medium tensie) en opbouw van de D’Addario Helicore cellosnaren

A: 158N (laag/gemiddeld)
kern gevlochten staal, omwindingen titanium

D: 142N (hoog)
kern gevlochten staal, omwindingen titanium

G: 131N (gemiddeld)
Kern gevlochten staal, omwindingen wolfraam en zilver

C: 128N (gemiddeld)
Kern gevlochten staal, omwindingen wolfraam en zilver

Klankkwaliteit van de D’Addario Helicore cellosnaren

  • Helderheid: helder en wat doordringend
  • Klankkleur: warme ondertoon, helder en fel
  • Kern: kernachtig met een redelijke projectie

Kleurcodering D’Addario Helicore cellosnaren

De Helicore cellosnaren van D’Addario kun je herkennen aan hun kleurcodering (zie figuur hieronder). Links zie je het uiteinde bij het staartstuk van de cello en rechts het uiteinde bij de stemknoppen in het sleutelhuis.

Wil je een cellosnaar vervangen, kijk dan altijd even naar de kleurcodering om te zien welke snaar je nodig hebt. Kom je er niet uit? Stuur me dan een e-mail of whatsapp bericht met je vraag en eventueel een foto.

Cello snarenwijzer eBook en boekje

Wil je echt alles weten over cellosnaren? Dan raad ik je mijn boek Cello Snarenwijzer aan. Dit is in de Cellowinkel verkrijgbaar als eBook en als gedrukt boekje van zo’n 180 pagina’s.

Extra informatie

Gewicht 105 g
Cello snaar

A, D, G, C

Mensuur

4/4

Merk

d'Addario

Snaarspanning

Medium