Stemapparaat cello plus

 9,95

Dit stemapparaat cello plus kun je net als het eenvoudiger stemapparaat cello op het (houten) staartstuk of kam-voetje van je cello klemmen. Dit type heeft wat meer instellingsmogelijkheden en een full color display.

10 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

Vind je het stemmen nog lastig? Dan kun je een stemapparaat als controle middel gebruiken. Dit stemapparaat cello kun je op je (houten)staartstuk of kam-voetje van je cello klemmen. Zodra je het op je staartstuk of kam-voetje klemt gaat het van zelf aan. Haal je hem er af dan gaat hij ook weer van zelf uit. Als je gaat strijken wordt door de kleur aangegeven of je toon goed, te hoog of te laag is. Ook krijg je te zien welke toon er klinkt. Op het  stemapparaat cello plus heb je de extra mogelijkheid om de toonhoogte waar je op stemt aan te passen. Wil je de A graag op 441 Hz stemmen dan kun je dit met het ‘mode’ knopje aanpassen.

Zet de modus op ‘C’ (staat voor chromatisch) om je cello te stemmen. Er zitten ook modi op voor o.a. gitaar, viool en ukelele.

De cello stemmen met hulp van de kleuren op het display:

Blauw goed
Rood te hoog
Geel te laag

Omdat het stemapparaat cello klein is, is het ook makkelijk mee te nemen in je cellohoes of kist.  Het beeldscherm is in verschillende posities te draaien zodat jet het goed kan zien. De ingebouwde piëzo-sensor zorgt voor nauwkeurige stemming. De batterij wordt mee geleverd.

Altijd geef ik het advies mee om eerst te proberen zelf te stemmen, zodat je je oren ook traint hoe een A-
D – G – of C – snaar zuiver klinkt!

Batterij van het stemapparaat cello  vervangen?

Als je het stemapparaatje steeds kort op de cello zet (en niet laat zitten), gaat de batterij langer mee. Het stemapparaat werkt op één standaard Lithium 3V knoopcel batterij met het type CR2032. Let bij de aanschaf van nieuwe batterijen op de capaciteit. Hoe hoger de capaciteit, hoe langer de batterijen mee gaan. Hieronder drie bekende merken met hun capaciteit:

  • CR2032 Energizer: 240mAh;
  • CR2032 VARTA: 230mAh;
  • CR2032 Duracell: 180mAh.

Dit type batterijen kost ongeveer €4,- als je ze per stuk koopt. Zodra je er meerdere tegelijk aanschaft zakt de prijs vlot (als je er 10 koopt kosten ze nog maar €2,- per stuk bijvoorbeeld). Dit type batterijen zit onder andere ook in sleutels van auto’s, rookmelders, weegschalen, moederborden, fietslampjes en hartslagmeters.

Extra informatie

Gewicht56 g
Afmetingen5 × 4.5 × 3.2 cm
Benodigdheden

Stemmen