Stemvork tafelmodel Wittner A 440Hz

 59,95

Stemvork tafelmodel Wittner ‘A’ 440 Hz. Altijd een goede “A” als referentie-toon om je cello goed op af te stemmen. En deze stemvork klinkt ontzettend lang door als je hem aantikt, zodat je wat meer de tijd hebt. Ik gebruik hem zelf ook in mijn lespraktijk voor mijn leerlingen.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Een goede stemvork is erg handig bij het stemmen van je cello. Als je cello niet goed gestemd is, is het lastiger om zuiver te spelen. De stemvork garandeert een heldere toon A van 440 Hz waardoor je je cello goed kan stemmen. Doordat de tanden van de stemvork de trilling lang vasthouden heb je de tijd om je a-snaar goed te controleren. De vierkante uiteinden en de mooie afwerking met een toplaag van nikkel geven de stemvork een strak uiterlijk.

Wat deze stemvork bijzonder maakt is het feit dat het een tafelmodel is. Je plaatst de stemvork namelijk met de onderkant in een houten standaard, die tevens klankkast is. Bij de stemvork krijg je een speciaal kloppertje, waarmee je de stemvork kunt aantikken. Als je nu de stemvork aantikt heb je een goed hoorbare ‘A’ om mee te stemmen en het grote voordeel is dat hij heel lang doorklinkt (sustain noemen we dat). Dus heb je alle tijd om de ‘A’ goed te stemmen.

Waarom een stemvork en geen elektronisch apparaatje?

Eigenlijk heb ik hier maar één echt eerlijk antwoord op. Het is ontzettend handig wanneer je als muzikant op gehoor je instrument kunt stemmen. En natuurlijk, dat is moeilijker dan het aflezen van een elektronisch stemapparaatje (alhoewel…).

Je moet het mij maar niet kwalijk nemen, maar ik vind het als docent belangrijk dat muzikanten en aspirant musici zich eerst zouden moeten bekwamen in het goed luisteren en het zuiver stemmen van het eigen instrument.

En dus géén elektronisch stemapparaat in de cellowinkel?

Nee. Inderdaad. Hoewel er niets mis is met die apparaatjes (als de batterijen vol zijn) en ze best handig kunnen zijn als controle-middel.

Extra informatie

Gewicht 2000 g
Afmetingen 12 × 0,7 × 0,4 cm
Benodigdheden

Stemmen